Trenger Du Råd Til Katten Din?

Katter er noen av de mest elskelige skapningene en person kan eie som kjæledyr. Men å eie en katt kommer med mye ansvar. Følgende artikkel vil bidra til å lære deg nøyaktig hva du trenger å vite om å eie en katt. Sørg for å lese og lære hva som trengs, slik at du kan ta en informert beslutning om hvorvidt en katt er en god idé for husholdningen din.

Hvis du har utendørs kattene, vær sikker på motløs skade som Coyotes, besitte og vaskebjørn av bringe katten næringen innendørs om aften. Feed dine katter første i morgen, og sørg for at det ikke er mat igjen ved mørkets frembrudd. Denne ville oppbevare din kattene pengeskap fra angripe og lidelsen.

Gi den nye katten litt plass. Å flytte til et nytt hjem kan være stressende på en katt, spesielt en som ikke lenger er en kattunge. For å hjelpe dem med å justere, gi dem et rolig sted som de kan kalle sine egne, for eksempel et ekstra bad eller vaskerom. Dette gir dem et trygt sted de kan trekke seg tilbake til til de har blitt komfortable med å utforske hele huset. Avhengig av katten kan denne prosessen ta noen dager opptil en måned eller mer.

Tenk å få en microchip implantert i katten din. En dag, kan innendørs katten forlater gjennom en åpen dør eller komme utenfor gjennom et åpent vindu. Merke koder og krage er stor, bortsett fra de dont ‘ alltid bli opp på din katten. De kan også være en risiko, bør de få snagged på noe. En microchip, på den andre side, er satt inn like ved din kattene ‘ skulder blad, tar bare en andre å gjøre, og alle av din aktuelle sette inn i forbindelse med info kan lese igjennom det flis. Flertallet av veterinærer besitter skannere som kan lese dine sjetonger. Fordi disse brikkene er plassert under kattens hud, vil de ikke gå tapt.

Ødelegger katten din hele tiden toalettpapiret ditt? Pass på at badevevet stopper det fra å rulle over toppen. Du kan også lage eller kjøpe et toalettpapirdeksel. Disse dekslene er ikke dyre og vil spare deg penger hvis din furry venn insisterer på å spille med vevet ditt.

Håndter kattungen ofte. Jo lenger katten din håndteres som en kattunge, jo lettere vil de akseptere å bli håndtert når de vokser, spesielt rundt potene. Dette er viktig da alle katter må besøke veterinæren av og til, og denne prosessen er mye lettere og mindre stressende hvis katten er vant til å bli håndtert. Det vil også gjøre grooming og negletrimming mye enklere.

Ikke prøv å bade en kattunge som er mindre enn fire uker gammel. Det er ikke veldig lett for en ung kattunge å regulere temperaturen på kroppen. Dette kan føre til at kattungen får en chill. For å være på den sikre siden bør du vente mellom 12 og 16 uker etter at de er født til å bade dem for første gang.

Å eie en katt er ikke lett. Det kommer til å kreve mye arbeid fra din side for å sikre at katten din forblir glad og sunn. Men hvis du implementerer rådene nevnt i artikkelen ovenfor, er det ingen grunn til at du ikke kan være en fantastisk eier til din kattevenn.